Boghvedegrød med appelsin-tahincreme, granatæble og ristede mandler

Opskriften på boghvedegrød indholder reklamelinks markeret med *

Boghvedegrød med appelsin-tahincreme, granatæble og ristede mandler

Som I måske ved, så er jeg helt vild med smagen af tahin i og på grød. Det er der eksempler på her og her.  Denne skønne boghvedegrød med appelsin-tahincreme, granatæble og ristede mandler er helt perfekt morgenmad, hvis man ønsker at variere sin daglige portion havregrød til det lidt mere spændende. Jeg er vild med den konsistens hel boghvede giver, og især kombineret med havregryn, som giver en skøn smag. Er man bare helt vild med boghvedekerner, kan man sagtens koge grøden udelukkende på disse.

Idéen til appelsin-tahincremen kommer fra dygtige Emma Martiny, som jeg for nyligt har fået øjnene op for. Cremen kan bruges i denne opskrift, eller bruges på vafler/pandekager.

Boghvedegrød med appelsin-tahincreme, granatæble og ristede mandler

Find opskriften på boghvedegrød med appelsin-tahincreme, granatæble og ristede mandler her:

5 fra 1 stemme
Boghvedegrød med appelsin-tahincreme, granatæble og ristede mandler
Antal: 1 person
Ingredienser
Appelsin-tahincreme
  • 1 1/2 appelsin (saften herfra)
  • 1/2 lime (saften herfra)
  • 1 dl lys tahin
  • 1/2 spsk kokossukker*
  • 1/3 tsk vaniljesukker
Grød
  • 1/2 dl boghvede*
  • 1/2 dl grovvalsede havregryn (kan fint erstattes af boghvede, hvis man udelukkende vil koge grøden på det)
  • 1,5 dl vand
  • 1 dl mælk
  • Et nip salt
  • 1 nip vaniljepulver
Yderligere topping
  • 1/4-1/2 appelsin
  • 1/4 granatæble
  • En lille håndfuld mandler*
Sådan gør du
  1. Appelsin-tahincremen laves ved at røre alle ingredienserne sammen, til de er en glat creme.

  2. Kom alle ingredienserne til grøden i en gryde og kog grøden på middel varme ved hyppig omrøring.

  3. Imens grøden koger, ristes mandlerne på panden til de er gyldne.

  4. Appelsinen skrælles og skæres i stykker og granatæblekernerne gøres klar


  5. Når grøden er kogt toppes den med appelsin-tahincremen, appelsin, granatæblekerner og ristede mandler.

Opskriftsnoter

Appelsin-tahincremen er bedst, hvis den laves dagen før, så den kan få lov at trække i køleskabet og sætte sig en smule i konsistensen. Hvis du bare gerne vil spise den NU på din morgenmad, så kan den sagtens laves imens grøden koger. Opskriften på appelsin-tahincremen giver 1 lille glas.

Indlægget indeholder affiliative links

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

Luk menu