Fra havregrødsrester til lækkerier
Det kan være super hyggeligt at koge en stor portion grød, og fylde bordet med lækre toppings, så alle i husstanden kan spise grøden med lige præcis den topping, de har lyst til. Ulempen er, at det er svært at vide, hvornår man kommer til at lave for meget. Dette indlæg rummer 3 idéer til, hvordan du kan bruge havregrødsrester på lækre måder, samtidig med at du mindsker madspild. God fornøjelse ♥
1. Koldhævede grødboller
{ Mine koldhævede grødboller er fantastiske. Intet mindre. Det er de af mange årsager, men vi kan da starte med et lille udpluk, så du ikke skræmmes væk af læsemængden: 1. De er sunde, fordi de er fyldt med kerner, havre og gulerod, men smager hamrende dejligt og ikke “for sundt” 2. Fordi der er havregrød i, så holder bollerne sig super fugtige i mange dage, så dem du ikke spiser til morgenmaden i weekenden, kan medbringes på madpakken den kommende uge. 3. Du behøver ingen røremaskine! Dejen skal blot røres sammen i hånden, hæve natten over og så i ovnen morgenen efter. Opskriften finder du lige her }
2. Klatkager
{ Klatkager er noget af det lækreste, man kan lave med rester af havregrød. Det er jo nærmest en dessert. Klatkagerne smager som pandekager, men er i virkeligheden bare havregrød i forklædning. Den dejligste forklædning. Opskriften finder du her }
3. Havregrødskiks
{ Det ér faktisk muligt at transformere resterne af havregrød om til sprøde kiks. De smager forrygende med lidt smør og et blødkogt æg til morgenmad eller blot som en eftermiddagssnack. Opskriften finder du her }
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.