Ruggrød med lakrids, karamel og æble

ruggroed-med-lakrids-karamel-og-aeble-

For mig findes der ingen bedre start på en kold November-dag, end at komme hjem fra en lang gåtur med kolde kinder og knurrende mave, og kunne sætte sig med et tæppe og en portion varm grød. Især ikke, når det er denne ruggrød med lakrids, karamel og æbler på toppen.

Grøden er kogt på ruggryn, som jeg faldt over i min søgen efter plantegødning i Kvickly den anden dag. Gødningen faldt jeg aldrig, men i det mindste kom der en virkelig lækker ruggrød ud af mit impulskøb. Grøden fungerer som en glimrende substitut til min vanlige havregrød, og jeg regner egentlig lidt med at gentage succesen resten af ugen. Så kan jeg slå hjernen fra og bare nyde, at at morgenmaden er sikret med en cremet og smagfuld ruggrød toppet med alverdens lækkerier.

Grød med rug

Jeg kan næsten ikke skrive dette indlæg, uden at komme med en lille bekendelse. De fleste som kender mig ved, at min slikpose altid består af 3 elementer. Røde vingummier, karamel og chokolade. Mere kompliceret er det ikke, og jeg er for længst stoppet med at være pinlig over den lille variation. Det er jo bare det bedste 😉

Mine slikposer har aldrig set skyggen af lakrids, og den eneste type slik jeg vil spise, hvis der er lakrids til stede, er flagermus. Lakridsen udgør en god komponent til det fulde smagsbillede. Det er egentlig det samme, jeg godt kan lide ved denne grød. At lakridsen bidrager med en dejlig smag, når den kombineres med karamel, æble og skyr.

ruggroed-med-lakrids-karamel-og-aeble-

Denne gang nappede jeg den hurtige løsning med karamellen, og brugte en dåse kondenseret mælk, jeg kogte til en tyk karamel i sidste uge (find fremgangsmåde her). Du kan også sagtens lave en sundere version selv (find opskriften her), som garanteret også vil fungere godt sammen med lakrids ovenpå ruggrød.

Find opskriften på ruggrød her:

ruggroed-med-lakrids-karamel-og-aeble-

Ruggrød med lakrids, karamel og æble

5 fra 1 stemme
Antal: 1 person
Forberedelse2 minutter
Tilberedelse8 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Ruggrød

 • 1 dl ruggryn
 • 1 dl mælk
 • 1 dl vand
 • 1 nip salt

Topping

 • ½ æble
 • 1 spsk hasselnødder
 • 1 nip lakridspulver
 • 1 stor tsk dulce de leche karamel
 • 1 spsk skyr eller cremefraiche

Instruktioner

 • Kom alle grødens ingredienser i en gryde og start grøden på høj varme. Rør løbende, og skru ned på lav varme, når grøden begynder at koge. Kog videre indtil grøden opnår en cremet konsistens.
 • Imens grøden koger skæres æblet i tern, og hasselnødderne hakkes groft 
 • Rist hasselnødderne på en tør pande, til de er gyldne
 • Bland lakridspulver i karamellen, indtil du synes, at smagen er så gennemtrængene, som du godt kan lide den
 • Kom den færdigkogte grød i en skål og top med lakrids-karamel, skyr og æble
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

 

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments