Pocheret pære med hyldebær

pocherede pærer med hyldebær groed topping dessert

Pocheret pæret med hyldebær er hamrende lækre ovenpå grød, på pandekager og som dessert ledsaget af vaniljeis og lidt ristede nødder. Jeg er især glad for dem som topping på grød, fordi de bidrager med et sødt element, som samtidig giver noget bid. Det lyder indviklet med pocheret pære, men det er faktisk ikke så ambitiøst, som det måske lyder. Faktisk er det ikke meget mere besværligt end at lave en kompot. Det kræver naturligvis, at du kan opstøve hyldebær, det kan være en udfordring i sig selv… men når du har ingredienserne, så er det simpelt, og SÅ godt!

Pocheret pære på morgenmaden

I søndags kom Daniel hjem med en stor pose clara friis pærer fra hans forældres nabos frugtplantage. Han kom hjem med pærerne lige tids nok til, at hyldetræet i haven sprudlede med hyldebær, så derfor måtte jeg altså prøve at lave pocherede pærer med hyldebær.

Idéen har jeg fra mit gamle arbejde, hvor de også brugte pærerne i deres køkken. Det er virkelig lækkert, og er noget helt andet, end hvis du bruger dem friske.

pocherede pærer med hyldebær groed topping dessert

Pocheret pære med hyldebær fra haven

Der er altså noget virkelig hyggeligt over, at man kan lave mad baseret på ens egen have som frugtkammer. Godt nok også naboens have, men you get the point. Nu bor vi jo i et lejlighedskompleks, med dertilhørende fælleshave, så plantningen af hyldetræet har vi ikke haft så meget med at gøre, men jeg nyder godt af det. Især fordi jeg er den eneste, som bruger det! Det er godt nok det eneste haven har af spiselige ting, men jeg klager ikke, jeg glæder mig bare til, at Daniel og jeg en dag kan fylde vores egen have med alverdens bær-buske, æble-træer, et hyldetræ… og et kirsebærtræ, og… ja, VIL HAVE DET HELE. Vi må få en stor have! Og en gartner til at passe det, for jeg er altså ikke ligefrem havemenneske.

Forresten: hvad plejer du at bruge hyldebær til? Du må endelig skrive nogle gode idéer i kommentarfeltet, hvis der er mere jeg skal prøve at lave med dem 🙂 Og ellers er der kun at sige rigtig god fornøjelse!

Find opskriften på pocheret pære med hyldebær her:

pocherede pærer med hyldebær groed topping dessert

Pocherede pærer med hyldebær

Ingen bedømmelser endnu
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 4 små clara friis pærer
  • 250 g hyldebær med stilk
  • ½ liter vand
  • 100 g rørsukker

Instruktioner

  • Skræl pærerne, fjern det nederste af kernehuset. Lad evt. stilkene blive på, hvis du skal bruge dem dekorativt.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde med vand, og varm indholdet op på middel varme under et låg.
  • Lad det simre i ca. 20 min, indtil pærerne er møre. Husk at vend pærerne løbende.
  • Når pærerne er færdige og fine lilla i farven tages de op og skyldes med vand for overskydende hyldebær. 
  • Si hyldebærene fra, og hæld lagen i en bøtte sammen med pærerne
  • Pærerne opbevares i lagen i en bøtte på køl. Når de skal bruges tages de ud, skæres i stykker og serveres ovenpå grød eller som dessert ledsaget af en god vaniljeis

Noter

Godt råd: spis aldrig rå hyldebær. Det kan man blive syg af.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
3 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments