Opskriften på peach melba grød indeholder reklamelinks markeret med *
Denne grød er indbegrebet af ægte varm og dejlig comfort food, og jeg er vild med det. Grøden passer perfekt til en dag som i dag hvor himlen er grå og mørk, og det eneste, man har lyst til, er at blive indenfor med et tæppe omkring sig og drikke varm kakao hele dagen. Og selvfølgelig spise varm havregrød med peach melba topping, det er klart.
Peach melba som grød
Idéen til grøden kom egentlig af, at jeg overværede en af børnene i vuggestuen sidde og lappe yoghurt med fersken og friske hindbær i sig med stort velbehag. Det gav mig lysten til at forsøge at inkorporere peach melba yoghurtens skønne forening af fersken og hindbær i en opskrift på grød.
Fif:
Peach melba toppingen fungerer perfekt på grød, men er i virkeligheden meget alsidig, og fungerer også glimrende på både skyr, yoghurt og andre syrlige morgenmadsprodukter.
Find opskriften på peach melba grød her:

Peach melba i grød-edition
Ingredients
Grød
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl mælk
- 1 dl vand
- Et nip salt
Pocheret fersken
- 1 fersken
- ½ dl hyldeblomstkoncentrat ((jeg brugte en sukkerfri version, men alle slags kan bruges))
- 1 dl vand
- 1 spsk kokossukker* ((kan erstattes med alm. sukker eller brun farin))
Yderligere topping
- Et par friske hindbær
- 1 lille håndfuld mandler*
Instruktioner
- En grød sættes til at koge af gryn, mælk, vand og salt
- Imens laves en "sukkerlage" af ½ dl hyldeblomstkoncentrat, 1 dl vand og 1 spsk zero gold, og koges op i en gryde.
- Ferskenen ridses i toppen og i bunden, og lægges i gryden, når lagen koger
- Ferskenen skal pocheres til den er mør, og skal derefter skæres i skiver
- "Sukkerlagen" skal blive på blusset og koges indtil den har samlet sig mere, hvorefter den sirup der er tilbage, hældes på grøden sammen med ferskenerne, hindbær og mandler
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.