Moderne øllebrød med kokos-skyr-creme

moderne øllebrød med kokos, mandler og bær

For et par uger siden havde jeg en meget produktiv og hyggelig eftermiddag med søde Mia, hvis blog kan findes lige her. Vores eftermiddag blev brugt på at udvikle opskrifter, fotografere og ikke mindste spise en masse god mad. En af opskrifterne vi lavede sammen var disse lækre speltpandekager, som jeg allerede har delt med jer.

Øllebrød til morgenmad og dessert

Nu er turen kommet til en moderne øllebrød, hvis indlæg jeg endelig her til aften har fået nulret mig sammen til at skrible færdigt. Nogle gange skriver jeg indlæg færdig på samme dag, og andre gange går der flere uger, hvor jeg skriver på et on and off. Sidstnævnte gjorde sig gældende for dette indlæg, men trods skriveblokade, forsinkelse og gode undskyldninger, så er opskriften på moderne øllebrød nu oppe, og den er L Æ K K E R.

moderne øllebrød med kokos, mandler og bær

Klassisk øllebrød vs. moderne øllebrød

En klassisk portion øllebrød er toppet med flødeskum, og selvom den klassiske version bestemt ikke skal forklejnes, så blev denne moderne øllebrød med lime, hindbær, kokos og mandler altså ret skøn. Øllebrød kan laves på et hav af måder, men netop denne måde er inspireret af Mias bedstemor. Jeg håber, at det skinner igennem i smagen, at “bedste” har haft en finger med i spillet, trods modernisering i toppingen.

Udover at øllebrød smager super dejligt, så er der specielt én ting ved det, som jeg er stor fan af. Man kan bruge rester af et dagsgammelt (og tørt) rugbrød, og transformere det om til noget lækkert. Dét er fedt, SU-venligt og mega nemt!

Find opskriften på moderne øllebrød med kokos-skyr-creme her:

moderne øllebrød med kokos, mandler og bær

Moderne øllebrød med kokos-skyr-creme

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 portioner
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Øllebrød

  • ½ rugbrød ((ca. 10 skiver alm. rugbrød))
  • 1 flaske juleøl/hvidtøl
  • 2 dl mælk
  • 3-4 spsk rørsukker

Kokos-skyr-creme

  • 1 dl skyr
  • 1 dl kokoscreme ((køleskabstemperatur))

Yderligere topping

  • Friske hindbær
  • Mandler
  • Kokosflager
  • Limeskal fra en økologisk eller ubehandlet lime
  • Evt. lidt hindbærmarmelade eller lign.

Instruktioner

  • Riv rugbrødet i små stykker og kom det i en gryde
  • Hæld øllen udover rugbrødet og lad det stå og trække i 10 minutter
  • Imens øllebrøden trækker, laver du din kokos-skyr-creme
  • Pisk kokoscremen med en elpisker til det bliver en lind creme og vend herefter skyr i
  • Når de 10 min er gået, koges øllebrøden langsomt til en grød under omrøring. Mandlerne og kokosflager ristes på en tør pande imens (Én af gangen, da kokosflager tager farve hurtigere)
  • Når øllebrøden når en grød-konsistens tilsættes mælk og sukker, og den koges ind, til konsistensen atter er lækker og cremet. Smag evt. til med mere sukker, hvis du er til en sødere variant, og mere mælk, hvis du vil have konsistensen mere blød
  • Skyl din lime og riv eller skær skallen fint, hak mandlerne groft og hæld øllebrøden i skåle
  • Top øllebrøden med de forskellige toppings eller top den med flødeskum, som den klassiske version

Noter

Hvis du gerne vil have øllebrøden HELT blød i konsistensen, kan du piske den med en elpisker. Jeg kan godt lide, når den har lidt bid.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
3 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments