Opskriften på chia-marmelade uden tilsat sukker indeholder reklamelinks markeret med *
Noget af det bedste jeg ved, er at trisse ud i køkkenet med muldvarpeøjne i min morgenkåbe om morgenen, og sætte en kop kaffe over, imens jeg koger min morgengrød. Sådan starter alle mine morgener, og der er et eller andet virkelig slow og afslappet ved den rutine. En anden ting jeg også er glad for at gøre om morgenen, som dog ikke er lige så rutinepræget, er at toppe min morgengrød med en kæmpe klat chia-marmelade, ofte akkompagneret af en lige så stor klat peanutbutter. Det er ikke hver dag lige dét sker, men det er ofte – for det fungerer bare.
Chia-marmelade uden raffineret sukker
Dette er et bud på en marmelade uden tilsat sukker, og uden bismagen nogle slags sødemidler kan give. Den er lavet af helt naturlige ingredienser, som forener sig på en virkelig dejlig måde. Dadler er perfekte til at give sødme og chiafrøene binder væske, så marmeladen får en skøn konsistens.
Prøv chia-marmelade ovenpå en nybagt speltbolle eller grød.
Find opskriften på chia-marmelade uden tilsat sukker her:
En skøn marmelade uden tilsat sukker
Ingredienser
- 750 g frosne bær (jeg brugte hindbær og brombær)
- 1 spsk hindbæreddike (kan udelades og evt. erstattes af citronsaft)
- 1 dl vand
- Dadelpuré af 20 friske dadler og 1/2 dl vand
- ½ dl chiafrø*
Instruktioner
- Dadelpuréen blendes sammen
- Bær, eddike, vand og dadelpuré koges sammen i en gryde indtil bærene er tøet op, og massen har konsistens som en tynd syltetøj
- Gryden tages af blusset og sættes til at køle en smule af inden chiafrøene tilsættes
- Når chiafrøene er tilsat røres blandingen grundigt rundt, så chiafrøene ikke "klumper"
- Hæld marmeladen på glas og stil den på køl i nogle timer indtil marmeladen har samlet sig
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.