Som jeg også tidligere har nævnt herinde, var jeg for tre år siden i Vietnam med en god veninde. Vi oplevede virkelig mange spændende ting og smukke steder, men en stor del af oplevelsen var også Vietnams fantastiske madkultur. Vi spiste (virkelig mange) ris, bananpandekager, ban xeo, forårsruller, nuddelsupper og lign. imens vi var afsted, samt smagte de skønneste marinader og sjove ris-desserter.
Læskende mango lassi
En ting vi sommetider fik til morgenmad var en læskende og frisk mango lassi. Sådan en cremet, fed og skøn smoothie med yoghurt går man virkelig ikke galt i byen med. Slet ikke når den er så simpel, og så smagfuld. Egentlig er jeg lidt i tvivl om lassierne primært var forbeholdt turister, men ikke desto mindre smagte de helt vidunderligt.
En mango lassi er langt fra rocket science, og det er en af grundende til, at den er så god. En lassi med mango er ultra nem at lave, og så er den super forfriskende, sød og cremet. Ligesom en god smoothie skal være!
Mango lassi med frossen mango
Om et par uger drager jeg mod Indonesien, hvor jeg skal rejse rundt sammen med en veninde i en måneds tid og backpacke. Jeg har ikke backpacket i flere år, så jeg glæder mig helt vanvittigt til at simplificere mit liv for en stund, samle livet i en rygsæk, og opleve hvad Indonesien har at byde på. Imens jeg venter, går jeg og krydser fingre for, at Indonesien også har mango lassi på menukortet.
Indtil da nupper jeg en (eller flere) af den hjemmelavede version, imens jeg pakker, planlægger og tripper efter at komme afsted på ferie.
Vild med smoothies? Prøv også: peanutbutter-banan-smoothie, greenie eller en sund jordbær milkshake.
Find opskriften på lassi med mango her:
Mango lassi
Ingredienser
- 300 g frossen mango
- 2 dl yoghurt (natural)
- ½ dl mælk
- 1 stor tsk honning
- Evt. smag til med kanel, vanilje, kardemomme og citronsaft
Instruktioner
- Kom alle ingredienser i en kraftig blender eller foodprocessor og blend til mango lassien har en cremet tyk konsistens. Spis den som den er, eller smag til med kanel, vanilje, kardemomme og/eller citronsaft.