Opskriften på denne cremede kolde grød er (ligesom karamellen og kirsebærkompotten fra tidligere på ugen) udviklet i samarbejde med søde Anna, som jeg har plapret om af flere omgange på domænet tidligere. Vi er altså et ret godt makkerpar, både personligt og i blog-regi, og derfor er hun værd at plapre længe om. Denne gang slipper I for detaljerne, og i stedet får I istedet sendt denne skønne opskrift på kold grød med ingefærkaramel og kirsebærkompot jeres vej.
Kold grød i varmen
Jeg kan ærlig talt ikke huske sidste gang, der gik flere måneder mellem, jeg spiste en varm portion grød. Altså… grød er jo ligesom min ting. Denne sommer har bare været på en næsten ugenkendelig ende af varmeskalaen, og derfor tyer jeg på nuværende tidspunkt til de kolde grød-versioner… eller bare en iskaffe og en portion græsk yoghurt med topping. Det kan også gøre det.
Køleskabsgrød til travle morgener
Den omtalte grød er hurtigt blevet en favorit. Grøden er cremet, kirsebærene søde, karamellen med et hint af ingefær og mandlerne sprøde. Det er virkelig bare godt.
Det er desuden en af de der opskrifter som er perfekt at lave aftenen før, toppe den om morgenen, og så er det ellers bare at nuppe den med på arbejde eller i skole.
Rigtig god fornøjelse ♥
Find opskriften på kold grød med ingefærkaramel og kirsebærkompot her:
Kold grød med ingefærkaramel og kirsebærkompot
Ingredienser
Grød
- 60 g grovvalsede havregryn
- 20 g chiafrø*
- 250 g mælk ((her brugt soyamælk med vanilje))
- 1 stor tsk honning
- 1 nip salt
- 200 g skyr
Topping
- Kirsebærkompot
- Ingefærkaramel
- Mandler* ((ristede og grofthakkede))
Instruktioner
- Aftenen før blandes havregryn, chiafrø, mælk, honning og salt grundigt sammen i en bøtte og sættes på køl natten over med låg på. Den skal stå i 3-4 timer, hvis du laver den på dagen.
- Om morgenen blandes skyr i og grøden toppes med kirsebærkompot, ingefærkaramel og ristede, grofthakkede mandler