Det jeg har drukket mest af i December er varm kakao lavet med hjemmelavet kakaopulver. Okay det er måske en overdrivelse. Jeg har trods alt også drukket vand. Og kaffe. Begge dele har dog været nødvendige for overlevelse. I hvert fald vand. Men kaffe har altså også føltes nødvendigt i eksamensperioden. Nu er jeg gået på jule-læse-ferie (som endnu mest bare har betydet ferie). Det betyder, at jeg skruer op for mængderne af julemusik, varme drikke, chokolade, julegodter og ja, feriestemning.
Hjemmelavet kakaopulver til varm kakao
Egentlig tror jeg ikke på, at varm kakao behøver en anledning, men når det så er sagt, så findes der nok ingen bedre anledning, end det kolde grå vintervejr som huserer udenfor vinduerne på nuværende tidspunkt. Et varmt tæppe om hofterne, en halv-dårlig julefilm i fjernsynet og en kop kakao som denne. Så er min dag reddet.
Kakaopulver til den kolde tid
For en lille uges tid siden, lavede jeg et stort glas kakaopulver. På grund af mit store (og stigende) forbrug af varm kakao, var det lidt nemmere at lave en “færdigblandet” version, så jeg ikke skal til at lave kakao fra bunden hver gang, lysten melder sig. Hvis du ikke har brug for en stor portion, så kan du finde opskriften på en enkel kop lige her. Men lige for at blive ved den store portion kakaopulver et øjeblik. To gode argumenter for at lave den store portion er, at du jo alligevel skal piske en hel fløde (ved mindre du bruger den i madlavning), og når kakaopulveret allerede er lavet, så er det jo kun at bekæmpe modspil at spise/drikke op 😉
Et sidste argument er, at du jo skal bruge tiden op til juleaften fornuftigt! Jeg kender intet mere fornuftigt *host hyggeligt* end at slappe af i sofaen med en stor kop kakao. Prøv selv.
Find opskriften på kakaopulver her:
Kakaopulver til varm kakao
Ingredienser
Kakaopulver
- 200 g mørk chokolade ((af god kvalitet))
- 1,5 dl rørsukker
- 1 dl usødet kakao ((bage-kakao))
- ½ tsk vaniljepulver
Til 1 kop varm kakao
- 2 spsk hjemmelavet kakaopulver
- 2 dl mælk
Instruktioner
Kakaopulver
- Kom den mørke chokolade i en minihakker, og hak til det er pulveriseret.
- Tilsæt de resterende ingredienser og hak til massen er helt fin.
- Kom kakaopulveret på glas, og opbevar det køligt uden direkte sollys.
Lav varm kakao med kakaopulveret
- Opvarm kakaopulver og mælk i en gryde (eller i mikrobølgeovn) til det er godt varmt. Rør løbende.
- Nyd den varme kakao med lidt flødeskum, hakket chokolade eller lign. på toppen.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.