Opskriften på hjemmelavet iste indeholder reklamelinks markeret med *

iste med jordbær, mynte, lime, kokossukker, isthe

Hvis jeg skulle lave en liste over ting, jeg aldrig troede, at jeg ville komme til at lave i mit køkken, så vil iste med sikkerhed stå benævnt. Egentlig ikke fordi jeg tænkte, at det var specielt svært, men fordi det bare aldrig var faldet mig ind, før jeg kom fordi en opskrift på hjemmelavet iste hos søde Sara.

Hjemmelavet iste på ingen tid!

Efter at have set hendes fine billeder tænkte jeg, at jeg var nødt til at kaste mig ud i min egen version. Det mundede ud i denne skønne iste med jordbær-te, mynte, kokossukker og limesaft. Den er mild og skøn at drikke iskold ude i haven i godt selskab. Især når det er varmt.

Sommeren spiller på sidste vers, men heldigvis er smagen ikke til at diskutere, gråvejr eller ej. Jeg går dog lidt med et håb om, at det gode sommervejr kommer tilbage lidt endnu, så jeg kan smække benene oppe ude ved havebordet og nyde endnu et glas, inden studiet starter igen. Det kunne jeg godt lige overskue at slutte ferien af med.

iste med jordbær, mynte, lime, kokossukker, isthe
iste med jordbær, mynte, lime, kokossukker, isthe

iste med jordbær, mynte, lime, kokossukker, isthe

Opskrift på Isthe med jordbær

Egentlig kan man lave hjemmelavet iste på et hav af forskellige måder, og med lige præcis den form for tebreve, man har lyst til. Man kan også blande den kolde te sammen med æblejuice og undlade de resterende ingredienser, hvis man gerne vil lave en hurtig og velsmagende hjemmelavet isthe. Jeg har besluttet mig for at prøve at lave en masse forskellige former for iste, imens dagene i kalenderen stadig kan kategoriseres under “sommer”. Det tænker jeg er en glimrende slutning på en dejlig lang sommerferie.

Ps. Hvis du kan lide at smagen af din iste er lidt mere skarp, så kan du bruge et tebrev mere. Jeg har brugt 3, og er ret vild med, at den er så mild og læskende.

iste med jordbær, mynte, lime, kokossukker, isthe

Find opskriften på hjemmelavet iste her:

iste med jordbær, mynte, lime, kokossukker, isthe

Iste med jordbær, lime og mynte

5 fra 3 stemmer
Antal: 1 flaske
Forberedelse15 minutter
Afkøling i køleskab30 minutter

Ingredienser

  • 1 liter kogende vand
  • 3 spsk kokossukker* ((eller rørsukker))
  • 3-4 tebreve med jordbærsmag ((f.eks. pickwick))
  • Saft fra 1/2 lime
  • 3 stængler mynte

Instruktioner

  • Opløs kokossukker i det kogende vand, og tilsæt herefter de resterende ingredienser
  • Lad blandingen trække i 5 minutter og fjern herefter tebreve
  • Lad myntestænglerne ligge i 10 minutter yderligere, før du også fjerner disse
  • Hæld blandingen på flaske og lad den køle helt af i køleskabet
  • Nyd isteen i et glas med isterninger og gerne mynteblade og en skive lime
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.