Opskriften på havregrød med bagte blommer indeholder reklamelinks markeret med *
I slutningen af sommeren holdte jeg min (noget forsinkede) fødselsdagsfest for min familie. Det var en dag fyldt med god mad, dejlige mennesker og blommer. Virkelig mange blommer. Min moster og hendes mand har en kæmpe have med alverdens godter, og vi var så heldige, at de havde taget blommer med, som vi kunne snacke ved siden af al kagen og den gode mad. De havde taget 6 store bakker blommer med, og dem vi ikke fik spist os igennem til fødselsdagen, fik jeg lov at tage med hjem og bruge i køkkenet. Wiiin!
Har du lyst til at smage mere grød inspireret af efteråret? Prøv også grød med æble, kanel og peanutbutter og gulerodskagegrød.
Jeg er helt vild med blommer, men er i særdeleshed vild med dem, når de bages. De får den dejligste karamelliserede smag, og er perfekt sammen med en syrlig komponent oven på en varm havregrød.
Opskriften på havregrød med bagte blommer, skyr og pekannødder kan findes her:
Havregrød med bagte blommer, skyr og pekannødder
Ingredienser
Bagte blommer
- 4 røde opal blommer
- 1 spsk kokossukker* ((eller rørsukker))
- ½ spsk citronsaft
- Et nip kanel, kardemomme og vaniljepulver ((alt efter præference. Jeg er mest til lidt for lidt, end lidt for meget, så blommerne stadig er i fokus))
Grød
- 2 dl grovvalsede gryn
- 2 dl vand
- 2 dl rismælk ((gør den super cremet. Kan erstattes med alm. mælk))
- Et nip salt
Topping
- 2 spsk skyr eller fraiche
- En lille håndfuld pekannødder
Instruktioner
- Varm ovnen op til 180 grader.
- Opalblommer halveres, stenen fjernes og de kommes i et ovnfast fad sammen med zero gold, citronsaft og krydderier.
- Blommerne bages i ovnen i 20-25 min, til de er møre.
- Imens blommerne er i ovnen hakkes pekannødder groft, og grødens ingredienser kommes i en gryde og koges op. Det passer godt, hvis grøden sættes over, når blommerne har været i ovnen i 15-20 min. Husk at rør rundt i grøden løbende.
- Top den færdige grød med pekannødder, skyr og de bagte blommer
- Tip: blommerne er lige så gode efter en tur på køl, så lav gerne en stor portion og brug dem som topping i flere dage.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.