Opskriften på havregrød med æblekompot indeholder reklamelinks markeret med *
Selvom en klassisk havregrød med sukker på toppen nu kan være rigtig lækker, kan det godt blive lidt trivielt og ensformigt i længden. I hvert fald hvis du spørger mig. Sidder du lidt med den følelse, og mangler inspiration til at forny din elskede havregrød, så frygt ej. Du kan med få ingredienser trylle din almindelige havregrød om til denne lækre version.
Havregrød med æblekompot og karamel
Og hey, der går lang tid, før man bliver træt af denne version, skal jeg lige hilse at sige. Om denne havregrød med æblekompot, karamel og ristede mandler er det desuden værd at nævne, at denne smager skønt, mætter godt, er super sund og kræver kun topping, du kan have klar flere dage før. Wiiiin!
Er du vild med efterårsfrugter på morgenmaden? Prøv også müsligrød med kardemomme og pære eller efterårsgrød med æble, kanel og peanutbutter!
Fif: både karamellen og æblekompotten er super nem at lave, og laver du søndag aften begge dele klar, har du nem morgenmad ugen frem. Mandlerne kan også ristes og opbevares i et lufttæt glas. Hvis du har gjort dit forarbejde, tager denne sag ingen tid at bikse sammen. You’re welcome.
Find opskriften på havregrød med æblekompot, karamel og mandler her:
Havregrød med æblekompot, karamel og mandler
Ingredienser
Grød
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl mælk
- 1 dl vand
- Et nip salt
Topping
- 1-2 spsk grov æblekompot
- 1 spsk hjemmelavet karamel
- Ristede mandler*
- Evt. lidt skyr
Instruktioner
- Kom alle ingredienserne til grøden i en gryde og kog den op på middel varme
- Imens grøden koger ristes mandler
- Den færdigkogte grød hældes i en skål og toppes med æblekompot, karamel, ristede mandler og evt. en klat skyr
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.