Opskriften på havregrødsblandingen er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.
Det er ikke første gang, jeg laver en hjemmelavet grødblanding, og det er bestemt heller ikke den sidste.
At have en havregrødsblanding stående i skabet er nemlig en genial måde at spare tid på morgenmaden uden at gå på kompromis med kvaliteten. Havregrødsblandingen skal blot koges op med lidt væske og salt, og så er der morgengrød. Endda en cremet version af slagsen med masser af bid fra både grovvalsede havregryn og kerner. Dét er nemt!
Havregrødsblanding med rug, chiafrø og solsikkekerner
I denne variant har jeg anvendt grovvalsede havregryn, poppede rugkerner, chiafrø, solsikkekerner, hasselnødder og tranebær, men egentlig kan man lave den med lige præcis de kerner og frø, som man godt kan lide. Det vigtigste er sådan set bare, at der er klar overvægt at gryn, så væsken har noget at binde sig til og man kan transformere det om til en cremet portion grød.
Havregrødsblanding i samarbejde med Valsemøllen
Til havregrødsblandingen har jeg anvendt de nye økologiske grovvalsede havregryn fra Valsemøllen, som endelig er lanceret i deres nye navn! Jeg har altid et kæmpe lager af grovvalsede gryn stående, fordi jeg elsker den konsistens de bidrager til, når man koger dem til grød. Det tager lidt længere tid at koge, men bidrager med det skønneste bid, som i den grad er de få minutters ekstra ventetid værd.
Foruden at de grovvalsede havregryn smager godt og er økologiske, så er de dyrket, høstet og valset i Danmark. Både økologien og at de er dansk produceret er noget jeg i tiltagende grad vægter højere og højere, når jeg handler, så det er bare så skønt, at min gode samarbejdspartner har så meget af begge dele i deres sortiment.
Og nu tilbage til den der havregrødsblanding, vi kom fra. Er du klar til at hoppe i køkkenet?
Vild med grødblandinger? Prøv også min opskrift på en nem, lækker og hurtig grødblanding med spelt, perlebyg og kokosflager.
Find opskriften på havregrødsblanding med kerner her:
Havregrødsblanding med kerner
Ingredienser
Havregrødsblanding
- 250 g Valsemøllen økologiske grovvalsede havregryn
- 25 g Valsemøllen økologiske chiafrø
- 25 g Valsemøllen økologiske solsikkekerner
- 25 g Valsemøllen økologiske poppede rugkerner ("klar til brug". Kan udelades)
- 25 g hasselnødder (eller mandler)
- 25 g tørrede tranebær (kan udelades)
- Evt. lidt vaniljepulver, kanel eller kardemomme
Grød
- 1 ½ dl havregrødsblanding (opskrift ovenfor)
- 1 ½ dl mælk
- 1 ½ dl vand
- 1 nip groft salt
Sådan gør du
Havregrødsblanding
- Hak hasselnødderne groft.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen med en ske.
- Kom havregrødsblandingen i en bøtte eller pose og opbevar den tørt og tætlukket.
Grød
- Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog grøden på medium-høj varme. Når grøden koger skrues der ned på lav varme. Kog grøden færdig under hyppig omrøring til den er super cremet, og giv den endelig ikke for meget.
- Top grøden med din yndlings topping og spis!