Opskriften på drømmekagegrød indeholder reklamelinks markeret med *
Drømmekagegrød er en af mine bedste idéer til dato, hvis jeg selv skal sige det. Basen er egentlig bare en konventionel havregrød tilsat vanilje, chiafrø og banan, mens kokostoppingen er den sande vinder her, som virkelig løfter havregrøden til nye højder.
Drømmekage til morgenmad
Jeg har igennem hele min barndom været helt tosset med drømmekage, og jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange jeg har bagt (og spist) den klassiske kage i løbet af min folkeskoletid. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg slet ikke vil kunne styre det, hvis jeg bager en hel bradepande med drømmekage, hver gang lysten byder sig. Istedet har jeg transformeret kagen til en grødopskrift, så jeg kan få en følelse af at spise drømmekage hver morgen. Og lad mig bare sige det, som det er: den er klart et forsøg værd.
Er du glad for morgenmad som giver dig en dessert-feeling? Prøv også grød med karamelliserede bananer!
Find opskriften på drømmekagegrød her:
Drømmekagegrød
Ingredienser
Grød
- 2 dl grovvalsede havregryn
- 2 dl mælk
- 2 dl vand
- 2 tsk chiafrø*
- Et nip vaniljesukker
- Et nip salt
- Evt. 1/2-1 moden banan
Drømmekagetopping
- 20 g smør
- 20 g mælk ((alm. eller kokosmælk))
- 20 g kokosmel*
- 20 g kokossukker*
Instruktioner
- Alle ingredienserne til grøden kommes i en gryde og koges op på middel varme. Rør rundt løbende.
- Imens grøden laves, smeltes smøren til drømmekagetoppingen i en anden gryde.
- Når smøren er smeltet tilsættes de resterende ingredienser, og der røres rundt indtil konsistensen er som toppingen på en drømmekage.
- Når grøden er kogt færdig kommes toppingen ovenpå, og grøden spises!
Det kan være en god idé at tilføje noget frisk syrligt frugt som modspil til den søde grød.
Noter
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.