Her til eftermiddag, da jeg kom hjem fra en lang dag på uni, havde jeg simpelthen sådan lyst til en varm portion grød. Forleden dag stødte jeg på en skøn grød med kanel og peanutbutter hos Michala Kramer, så det tog ikke lang tid at beslutte mig for, at jeg måtte i køkkenet og lave min egen version. Sådan en portion efterårsgrød med æble, kanel og peanutbutter var helt perfekt da jeg kom hjem fra en kold cykeltur med røde og kolde kinder.
Hvis du er glad for vegetarisk sund og nærende mad i alle afskygninger, så hop ind og følg med i michalas fine madunivers her. Det er virkelig anbefalelsesværdigt.
Efterårsgrød med æble og peanutbutter
Grøden var nok egentlig for mig mere et udtryk for lyst end sult, men alternativt forvandles jeg alligevel til et snack-monster hen ad eftermiddagen, så jeg tænkte, at denne portion alligevel nok var bedre givet ud! Dog kan grød altså ikke helt konkurrere med marabou chokolade, men det er der i mine øjne heller ikke rigtig noget, der kan.
Grøden smager virkelig bare godt, er ret hurtig at bikse sammen, og emmer af efterårshygge. Det er genialt at lave æblerne i mikrobølgeovn, for det går super hurtigt, du minimerer opvasken, og så er det overskueligt at bikse sammen en almindelig hverdagsmorgen. Det er ren win-win-win! Også på smagsfronten.
Ps. Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, kan du sagtens stege æblerne på panden eller bage dem i ovnen.
Find opskriften på denne skønne grød med æble, kanel og peanutbutter:
Efterårsgrød med æble, kanel og peanutbutter
Ingredienser
Grød
- 1 dl müsli ((alternativt grovvalsede gryn og en lille smule rosiner))
- 1 spsk chiafrø
- 1 dl mandelmælk
- 1 dl vand
- Et nip salt
Topping
- 1 æble
- ½ tsk kanel
- Et nip kardemomme
- 1 tsk sirup ((kan erstattes af sukker))
- 1 spsk peanutbutter
- Evt. 1 spsk skyr ((fungerer super godt til at give lidt syrlighed))
Instruktioner
- Kom alle ingredienser til grøden i en gryde og kog op (under omrøring)
- Imens grøden koger skæres æble i grove tern og kommes i en skål, der kan tåle mikrobølgeovn
- Kom kanel, kardemomme og sirup ned til æbleternene og bland det grundigt sammen
- Sæt skålen i mikrobølgeovnen indtil æblerne er møre. Rør gerne rundt et par gange løbende. Jeg giver mine så de stadig har lidt bid, men det er en smags sag.
- Når grøden er kogt færdig toppes den med peanutbutter, æblerne og evt. en klat skyr til at tilføje syrlighed
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.