Opskriften på cheesecake inspireret chiagrød indeholder reklamelinks markeret med *
Det her er kort fortalt en chiagrød i forklædning som cheesecake. Og det er altså en temmelig lækker forklædning, hvis jeg selv skal sige det. Looket er måske ikke lige så skarpt som en klassisk cheesecake med gele, men det er smagen til gengæld! 😉
Cheesecake til morgenmad
Det er virkelig længe siden, at jeg fik idéen til den her opskrift, og nu har jeg endelig fået den finpudset, så den er klar til at ramme bloggen! Det krævede, at jeg spiste den mange dage i træk. I kan nok forestille jer, hvor hårdt det var… (no comments).
Hvis du elsker cheesecake, som jeg gør, så kan du ikke gå galt i byen med denne chiagrød til morgenmad!
Grødversionen er knap så sød som den klassiske dessert, og passer dermed perfekt som selvstændig morgenmad (eller lille anretning til brunchbordet). Grødens “ostemassen” er ikke specielt sød, og det er i stedet bærene på toppen og kiksene i bunden, som biddrager med sødme.
Jeg synes den lidt syrlige grød fungerer super godt sammen med den søde kompot, men smag endelig grøden til, så den passer til dine smagsløg!
Find opskriften på cheesecake inspireret chiagrød her:
Cheesecake inspireret chiagrød med bær og kiksebund
Ingredienser
Aftenen før
- 4 spsk chiafrø*
- 2 dl rismælk (kan erstattes af alm. mælk og evt. en smule sødme, da rismælk er sødere)
- 1 lille drys vaniljepulver
- 1 spsk lime- eller citronsaft
Om morgenen
- 4 spsk light flødeost (eller alm. flødeost)
Kiksebund
- 2 grove digestive kiks
- 50 g grovvalsede havregryn
- Valgfrit: 1 spsk nøddesmør
Topping
- En håndfuld friske bær
- 3-4 spsk bærkompot ((eller chiamarmelade))
Instruktioner
- Morgenen før blandes chiafrø, rismælk, vaniljepulver og limesaft grundigt sammen og sættes på køl
- Om morgenen blandes chiagrøden sammen med flødeost. Det tager noget tid at få den helt lind, så der ikke er klumper af flødeost, men det skal nok lykkes!
- Havregrynene steges gyldne på en varm pande (evt. i en smule fedtstof. Jeg brugte kokosoliespray)
- Imens knuses kiksene, og de to blandinger hældes sammen. Hvis man vil have samlet massen lidt mere kan man med fordel tilsætte 1 spsk nøddesmør og blande i. Det gjorde jeg!
- Kikseblandingen ligges i bunden af glasset, chiagrøden ovenpå, og grøden toppes med søde bær og bærkompot
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.