citronvafler-med-birkes-opskrift-madstyling-foodstyling-karamel-lemon-curd-karamel-jordbær-dessert-brunch-morgenmad-
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Citronvafler med birkes

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Hviletid20 min
Samlet tid30 min
Ret: Brunch, Dessert
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 120 g hvedemel (evt. 50/50 med fuldkornsmel)
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 1/2 spsk birkes
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 nip kardemomme
  • 1 1/2 dl mælk
  • Saften fra 1 citron
  • Skallen fra 1/2 citron
  • 1 æg
  • 40 g smør

Toppingidéer

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser sammen i en røreskål
  • Riv skallen af halvdelen af citronen på den fine side af rivejernet, og kom ned i skålen til de tørre ingredienser
  • Pres citronen, og kom saften og mælk ned i skålen
  • Pisk grundigt med en elpisker, tilsæt æg, og pisk herefter til massen er jævn 
  • Smelt smøret, lad den køle et øjeblik, og pisk det grundigt i dejen
  • Lad dejen hvile i ca. 20 min, og bag vaflerne i et varmt vaffeljern til de er gyldne og færdigbagte
  • Kom dem på en bagerist for at bevare sprødheden, og server dem lune med friske bær, lemon curd, karamel og afskallede hasselnødder.