En sprød galette tærte med rygeost og tomat smager skønt. Find den nemme og lækre opskrift på en sund og lækker spinattærte med rygeost og tomater her.
4,80 fra 5 stemmer
Servings: 1tærte
Forberedelse35 minuttermin
Tilberedelse25 minuttermin
I alt1 timet
Ingredients
Tærtedej
100grugmel
100ghvedemel
1tsksalt
60gblødt smør
1dlyoghurt(græsk eller alm.)
1spskvand
Æggemasse
1æg
1æggehvide(gem blommen til pensling)
1spskfløde(eller mælk)
50grygeost
1lille spskcitronsaft
½tsksalt
1nip friskkværnetpeber
Evt.lidtchiliflager
Tærtefyld
200g frisk spinat
2spskolivenolie
½tsksalt
150g småcherrytomater(skåret i halve)
30gpinjekerner(30 g ristes først)
75grygeost(Fnulres ovenpå. )
Pensling
1æggeblomme
Instruktioner
Tærtedej
Saml dejen ved at blande alle dejens ingredienser sammen til de udgør en fast og smidig klump. Jeg synes det er nemmest at gøre med hænderne. Stop med at arbejde med dejen, når den er samlet. Den skal ikke som sådan æltes.
Sæt dejen på køl i mindst en times tid med film over skålen.
Fyld
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Pisk æggemassens ingredienser sammen, til der ingen klumper er, og massen er helt lind. Husk at gem den ene æggeblomme til pensling.
Rist pinjekernerne en smule gyldne på en tør pande, og læg dem til side. Imens skæres cherrytomater i halve, og varmes et øjeblik på panden.
Skyl spinaten og lad den dryppe af i en sigte. Kom olie og salt på en varm pande, og steg spinaten til den akkurat falder sammen. Kom spinaten tilbage i sigten og pres den grundigt for væske.
Saml spinattærte
Placer tærtedejen på et stykke bagepapir, og rul den ud med en kagerulle til den er ca. 1/2 cm tyk. Drys evt. med en smule mel på dejen, så den ikke klistrer til kagerullen.
Fordel spinat og de halve tomater ovenpå, og fold kanterne ind over fyldet, så tærten lukkes godt til. Dette er meget vigtigt, så æggemassen ikke flyder ud.
Fordel det resterende rygeost i små klumper samt hæld æggemassen ned over grøntsagerne. Hæld forsigtigt, så æggemassen forbliver inde i tærten, og ikke løber ud over kanterne.
Drys med med de let-ristede pinjekerner, og pensl tærten med æggeblommen.
Bag tærten i ca. 25 minutter i midten af ovnen og spis den lun.
Noter
Hvis du ønsker at opvarme tærten igen, kan du varme dem i ca. 20 min i en forvarmet ovn på 150 grader alm. ovn.
Tærten kan godt bages i form som almindeligvis, men kanten bliver ikke lige så sprød.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.