Kanelbrød med marcipan og remonce smager fantastisk. Kagen er perfekt til brunchbordet eller eftermiddagskaffen og smager af mere. Find den lækre opskrift her!
4,80 fra 5 stemmer
Servings: 2brød
Ingredients
Dej
2,5dlmælk
25ggær
½-1tskstødt kardemomme
60gsukker
1æg(+ 1 til pensling)
525ghvedemel
½ tskgroft salt
80gblødt smør(i tern)
Remonce
200gblødt smør
200gbrun farin
15gkanel
Øvrigt
100gmarcipan(revet)
Perlesukker
Instruktioner
Dej
Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt kardemomme, sukker, æg og løbende også mel. Rør ingredienserne sammen til der ingen klumper er, og tilsæt herefter salt.
Ælt dejen til den er glat, blank og slipper skålen, og kom smør-ternene i dejen ca. halvvejs. Jeg bruger røremaskine på middel hastighed og det tager min maskine 10-15 min at ælte dejen færdig.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i en time under et klæde, og herefter ½ time i køleskabet.
Remonce
Pisk smør, brun farin og kanel sammen til det bliver en smule luftigt. At piske fremfor at røre gør det meget nemmere at fordele på dejen senere.
Kanelbrød
Tænd ovnen på 200 grader.
Dejen vendes ud på et bord drysset med mel, og rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1/2 cm.
Smør remoncen ud over dejen med en spatel, så den er jævnt fordelt (og kommer ud i alle hjørner). Drys med revet marcipan.
Rul forsigtigt dejen til en pølse og træk den ud, så den bliver en anelse længere. Halver pølsen i længden, så du har to lige lange pølser.
Halver begge pølser på midten af kanelsneglen med en brødkniv, men bevar en del af den ene ende. Pas på med ikke at klemme så hårdt, at remoncen ryger ud. Sno de to pølser, og læg dem på et bagepapir med god afstand i mellem sig. De hæver en del! Det er vigtigt at enderne er godt hæftet under brødene, så fyldet ikke flyder for meget ud.
Lad gerne brødene efterhæve et kvarters tid, og pensl brødene med æg og drys evt. med perlesukker.
Bag brødene i ovnen i ca. 16-20 min. Hold godt øje undervejs, og bag dem til de er gyldne.
Lad kanelbrødene køle lidt af på en rist inden servering.
Hvis du ønsker mere snaskede og skinnende kanelbrød kan du pensle kanelbrødene med lidt sukkervand efter bagning. Sukkervandet laves ved at blande lige dele sukker og varmt vand og røre grundigt rundt.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.