En grov galette med pesto smager fantastisk. Den er nem og hurtig at lave, super sprød og er genial både til brunch, frokost og aftensmad.
5 fra 1 stemme
Servings: 1stor galette (8 stykker til brunch)
Forberedelse1 timet10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt1 timet40 minuttermin
Ingredienser
Galette
165ghvedemel
85gfuldkorns speltmel
120gblødt smør
1tskhavsalt
½dlvand
Fyld
1spsksmør
1løg
1fedhvidløg
250gcherry tomater
1 lilletskrørsukker(eller alm. sukker)
Saften fra1/2 citron
1 lilletskhavsalt
4spskgrøn basilikumspesto(hjemmelavet eller købt)
70ggod landskinke
½ klump friskmozzarella
Servering
Friskbasilikum
Instruktioner
Dej
Saml dejen ved at blande alle ingredienser sammen til de udgør en fast og smidig klump. Jeg synes det er nemmest at gøre med hænderne. Stop med at arbejde med dejen, når den er samlet. Den skal ikke som sådan æltes.
Sæt dejen i køleskabet i 1 times tid med film over skålen.
Saml galetten
Tænd ovnen på 180 grader varmluft med en bageplade derinde.
Hak løg groft, pres hvidløget, og steg dem i smør på en varm pande, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt cherry tomater, rørsukker, citronsaft og havsalt, og lad det stege med i et par minutter. Sæt panden til side, imens du ruller dejen ud.
Placer dejen på et stykke bagepapir, og rul den ud med en kagerulle til den er ca. 1/2 cm tyk. Drys evt. med en smule mel på dejen, så den ikke klistrer til kagerullen.
Fordel pestoen på dejen, og lad ca. 3 cm dej være fri i kanten.
Riv skinken i store stykker og fordel ovenpå pestoen, efterfuldt af grøntsagerne fra panden samt frisk mozzarella (presset grundigt for væske).
Luk galetten til ved at folde siderne op over fyldet. Luk den grundigt til, så fyldet bliver inde i galetten.
Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk bagepapiret med galetten over på den. Bag galetten i ca. 30-35 minuuter til den har en gylden og sprød kant.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.