Æbleboller med hasselnødder er den perfekte efterårsbolle. Find den fantastiske opskrift på de svampede boller med saftige små æbletern og fuldkorn lige her.
5 fra 1 stemme
Servings: 7store boller
Forberedelse8 timert20 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt8 timert35 minuttermin
Ingredienser
Dej
3dlvand
1dlæblemost(kan erstattes med vand)
10ggær
1tsksukker(eller honning)
300ghvedemel
100ggroft mel(f.eks. fuldkorns hvedemel)
1tskkanel
½tsk kardemomme(kan udelades)
1æble(alm. størrelse)
1dlnødder(hasselnødder, valnødder, mandler eller lign.)
2tskgroft salt
Til pensling
1æg
Instruktioner
Dagen før
Kom vand, æblemost, gær og sukker i en skål og rør grundigt med en grydeske til gæren er opløst.
Tilsæt hvedemel, groft mel, kanel og kardemomme, og rør dejen grundigt sammen.
Skær æblerne i små tern og hak nødderne groft. Bland æbler og nødder i dejen sammen med salt.
Dejen sættes på køl natten over (enten med et fugtigt klæde eller låg over, så fugten holdes inde i skålen).
Bagning
Om morgenen varmes ovnen op til 225 grader (alm. ovn eller varmluft).
Bolledejen tages ud af køleskabet, og bollerne placeres på en bageplade vha. to skeer. Dyp skeerne i en lille skål med vand mellem hver bolle, så dejen ikke klistrer til skeerne.
Pensl bollerne med æg, og bag bollerne i den forvarmede ovn i ca. 15 min (ved varmluft) eller ca. 20 min (ved alm. ovn) til de er gyldne og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over og spises med smør eller andet godt.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.