Udskriv
4.84 fra 6 stemmer

Bagt havregrødkage / bagt grød

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min
Ret: Brunch, Morgenmad
Antal: 6 personer

Ingredienser

Bund

  • 350 g frosne bær (jeg brugte blåbær)

Grøden

  • 3 dl Finax havregryn (evt. blanding af grovvalsede/finvalsede)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 nip salt
  • 1 spsk mandelsmør (eller anden nøddesmør)
  • 2 dl mælk
  • 2 modne bananer
  • Evt. 2 finthakkede dadler (kun hvis bananerne ikke er modne)

Kerneblanding

Servering

  • Syrligt mælkeprodukt (f.eks. skyr)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
  • Smør en form på ca. 15x30 cm
  • Kom de frosne bær i fadet
  • Bland grødens tørre ingredienser sammen med moste bananer og mælk
  • Kom grøden ovenpå bærrene
  • Smelt honning og smør sammen, og bland det sammen med mandler, flager og kerner
  • Kom kerneblandingen ovenpå grøden og bag den i 30-35 minutter til toppen er sprød og grøden er fast i konsistensen, men stadig har en ”grødet” midte.