1dlkærnemælk((kan erstattes af et andet surmælksprodukt))
1spskhonning
100g juicepulp (f.eks. fradenne juice)((kan erstattes af revet rødbede/gulerod))
1dlkerner((jeg brugte halv/halv af græskarkerner og solsikkekerner))
1,5tskgroft salt
200ghvedemel
150-200gfuldkornsmel
Instruktioner
Med et piskeris (håndkraft) blandes vand og gær grundigt sammen til gæren er opløst.
Tilsæt kærnemælk, honning, juicepulp og kerner. Rør igen.
Mel tilsættes lidt efter lidt sammen med salt, så dejen til sidst får en konsistens som en tyk grød.
Blandingen sættes på køl natten over (enten med film eller låg over, så fugten holdes inden i skålen.
Om morgenen varmes ovnen op til 225 grader (varmluft).
Bolledejen tages ud af køleskabet, og bollerne placeres på en bageplade. Det er nemmest hvis man gør former dem med to skeer. Efter hver bolle er formet og lagt på bagepladen kan man med fordel dyppe skeerne i en skål med vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne. Drys evt. med lidt mel på bollerne, så de får looket som på billederne.
Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 min til de er gyldne og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.