kirsebærkompot med kardemomme

Kirsebærkompot med vanilje

5 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse10 min
Tilberedelse15 min
I alt25 min

Ingredienser

  • 450 g søde kirsebær/moreller
  • 1 tsk vaniljepulver ((eller kornene fra 1/2 vaniljestang))
  • 1 spsk sukker
  • 2-3 spsk citronsaft
  • Evt. lidt mandellikør eller 1 nip stødt kardemomme

Instruktioner

  • Start med at halvere kirsebærene og fjern stenene
  • Kom kirsebærene i en gryde sammen med vaniljepulver, sukker, citronsaft og evt. mandellikør eller kardemomme, og lad det simre i 15 minutters tid
  • Lad kirsebærene koge lidt ud, og mas dem evt. en smule med en gaffel, alt afhængig af hvordan du foretrækker konsistensen
  • Smag kirsebærkompotten til og lad den køle ned inden du hælder kompoten på skoldede glas
  • Kirsebærkompotten opbevares på køl
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.