Spinatboller er den perfekte madpakke- eller morgenbolle. Grovboller med spinat er saftige, bløde og sprøde på toppen.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 16stk
Forberedelse40 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
Hævetid12 timert
I alt12 timert55 minuttermin
Ingredienser
5,5dlvand
1tsksukker eller honning
125gfrisk spinat
10ggær
100gskyr eller græsk yoghurt
350ghvedemel
300ghvid hvede(eller anden fuldkornsmel)
1,5tskgroft salt
50gristede græskarkerner
50gknækkede hvedekerner
Instruktioner
Kom hvedekernerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 30 min, så de blødes op. Fortsæt på trin 2 imens.
I en anden skål blendes vand, sukker og spinat grundigt sammen med en stavblender, så der ingen klumper er.
Opløs gæren i den grønne væske, og bland skyr i.
Tilsæt mel lidt efter lidt, og rør dejen grundigt sammen, og lad den stå på køkkenbordet imens imens hvedekernerne opløses i ca. 25-30 min.
Når tiden er gået hældes hvedekernerne i en si så vandet hældes fra. Lad dem dryppe godt af, inden du tilsætter dem til dejen sammen med salt og græskarkerner.
Dejen sættes på køl natten over (enten med film eller låg over, så fugten holdes inden i skålen).
Om morgenen varmes ovnen op til 225 grader (varmluft).
Bolledejen tages ud af køleskabet, og bollerne placeres på en bageplade. Det er nemmest hvis man gør former dem med to skeer. Efter hver bolle er formet og lagt på bagepladen kan man med fordel dyppe skeerne i en skål med vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne.
Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 15 min til de er gyldne og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.