En skålgrovvalsede havregryn til at vende bollerne i inden bagning
Instruktioner
Hvis ikke du har rester af havregrød skal denne koges først og derefter sættes på køl
Vand og gær grundigt sammen til gæren er opløst (jeg brugte bare en ske. Røremaskine er ikke nødvendig)
Tilsæt salt og honning og rør indtil honningen er en del af massen
Tilsæt herefter speltkener, solsikkekerner, revet gulerod, nedkølet grød, hvedemel og fuldkornsmel, og bland godt sammen. Konsistensen skal være ligesom en tyk grød. Melmængden kan variere alt efter mærket, så spæd til, hvis den mangler!
Kom skålen ind i køleskabet natten over med et låg eller film på, så væsken bliver nede ved bolledejen
Om morgenen tændes ovnen på 225 grader varmluft, og dejen sættes frem på køkkenbordet
Når ovnen er varm formes bollerne med to spiseskeer (evt. dyppet løbende i vand), vendes i grove havregryn og lægges på en bageplade
Bag bollerne i 15-20 min i den forvarmede ovn
Tag bollerne ud af ovnen når de føles hule at banke på, og lad dem køle godt af, inden de skæres over
Noter
Melmængden varierer alt efter tykkelsen af grøden, så spæd evt. til med lidt mel, hvis dejen bliver meget tynd. Konsistensen af dejen skal være ligesom en tyk havregrød!
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.