Gulerods-æblekompot og græskarkompot (samme fremgangsmåde)
Vask æble og gulerod/græskar, evt. fjern skrællen, skær dem i mundrette stykker og kom dem i en gryde sammen med de resterende ingredienser på nær honning og citronsaft.
Kog kompotten, til konsistensen er, som du gerne vil have den. Jeg foretrækker mine kompotter lettere grove, så alt ikke er udkogt helt, men så den stadig er blød i konsistensen.
Smag kompotten til med honning og citron, og kom den på et skoldet glas. Kompotten opbevares tæt lukket i køleskabet.
Grød
Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog grøden på medium varme. Når grøden koger skrues der ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring til den er super cremet, og giv den endelig ikke for meget.
Imens grøden koger laves kardemommesmør ved at blande smør og kardemomme grundigt sammen.
Skær æblerne i tynde skiver
Når grøden er færdigkogt toppes den med kardemommesmør, frisk æble, ristede mandler, skyr og gulerods- eller græskarkompot.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.