Grovbollerne er luftige og sprøde, og samtidig sunde og grove. Find den lækre opskrift på grove boller med 7 ingredienser her.
4,59 fra 12 stemmer
Servings: 15stk
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
Hævetid8 timert
I alt8 timert35 minuttermin
Ingredienser
600mlvand
12ggær
1tskhonning(eller sukker)
1dlcreme fraiche(eller græsk yoghurt)
400ghvedemel
250gfuldkorns hvedemel
1lille spskgroft salt
Instruktioner
Dej (aftenen før)
Kom vand, gær, honning og creme fraiche i skålen til din røremaskine og rør indtil alt er opløst
Kom melet ned til væsken lidt af gangen, tilsæt salt og rør på lav hastighed til dejen er fri for klumper
Lad dejen stå og trække i 15-30 min, og tænd herefter maskinen på høj hastighed. Rør indtil dejen slipper siderne på skålen og kan bestå glutentesten. Dette tager ca. 12-15 min.
Glutentesten består i at du skyller dine hænder med vand, tager et stykke dej mellem to fingre og strækker den. Kan dejen strækkes papirtyndt ud er den rørt færdig, hvis ikke, rør lidt længere, og lav testen igen! Det er meningen, at dejen er tynd.
Sæt dejen til hævning natten over i køleskabet. Jeg hælder min dej ned i en oliebeklædt bøtte med låg eller et vådt klæde over. Olien gør, at dejen er nemmere at få ud af bøtten morgenen efter, uden at luften bliver ødelagt.
Bagning (om morgenen)
Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad to bageplader stå derinde og blive varme. Sæt bolledejen på køkkenbordet imens ovnen varmer op.
Drys mel på køkkenbordet, vend en dejskraber i melet og hæld dejen ud af skålen vha. dejskraberen.
Skær én bolle ud af dejen af gangen og pas på ikke at ødelægge luftbobler undervejs. Du kan bruge dejskraberen til at gøre bollerne runde eller blot bevare det kantede udseende.
Placer bollerne med god afstand mellem hinanden på to stykker bagepapir, og drys evt. med lidt mel.
Træk bagepapirerne over på hver sin varme bageplade, og kom dem i ovnen.
Bag bollerne i ca. 15 min. Når du tager bollerne ud skal de være mørke og gyldne. De er bedre, hvis de får lidt farve, da det gør dem sprødere udenpå og mere fugtige indeni.
Lad dine færdigbagte grovboller køle af på en rist inden de skæres over og spises.
Noter
Obs! Mel kan være forskelligt, så målene er vejledende!
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.