Evt.pyntmed ekstra ristede nødder/kerner samt frisk æble
Instruktioner
Æblegrød
Skræl æblerne og skær dem i tern af 2×2 cm
Kom æbletern i en gryde sammen med vand, citronsaft, rørsukker og vaniljesukker
Kog grøden på middel-høj varme, indtil æblerne er møre, men stadig har bid
Mos en smule i grøden med en ske, og kom den på et skoldet glas. Glasset opbevares i køleskabet.
Solsikke-mandelsmør
Varm ovnen op til 150 grader.
Kom mandler og solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Vej 20 g mandler/solsikkekerner af, hak dem groft og læg dem til side i en lille skål.
Kom de resterende nødder/kerner i en kraftig foodprocessor (eller minihakker) sammen med de resterende ingredienser og blend indtil massen er blød, cremet og blank. Det tager ca. 10-15 minutter. Skrab siderne af maskinen løbende, så hele massen bliver blendet cremet.
Kom solsikke-mandelsmøren på et skoldet glas og opbevar det uden for køl.
Grød
Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog den på middel-høj varme.
Når grøden begynder at koge, skrues ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring indtil den er cremet.
Top grøden med æblekompot, solsikke-mandelsmør, skyr og evt. lidt frisk æble og ristede mandler/solsikkekerner.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.