10ggær((evt. ledsaget af et par spsk aktiv surdej))
2dlvand
1tskrørsukker
100gdurum mel
230gtypo 00 mel
1spskgroft salt
1spskolivenolie
Tomatsovs
1dåsehakkede tomater
1fedhvidløg
Lidtfriskbasilikum
1bagtpeberfrugt((kan udelades))
1spskbalsamicoeddike
1tskrørsukker
Salt/peber
Øvrigt fyld
2 storehåndfuldebabyspinat
80gchampignon
1kugle friskmozzarella
6æg
60gserano skinke
Friskekrydderurter((basilikum/persille/purløg))
Instruktioner
Dej
Bland gær, vand og sukker sammen i en røreskål (gerne på røremaskine), og rør til gæren er opløst
Tilsæt durum mel, og rør indtil der ingen klumper er
Tilsæt tipo00 mel, salt og olivenolie, og rør igen indtil der ingen klumper er
Ælt dejen i ca. 10-12 min, først på lav hastighed i et par minutter og herefter på høj hastighed. Dejen er æltet færdig, når den er smidig, glat, slipper skålens kanter og kan bestå glutentesten.Glutentesten består i at du skyller dine hænder med vand, tager et stykke dej mellem to fingre og strækker den. Kan dejen strækkes papirtyndt ud er den rørt færdig, hvis ikke, rør lidt længere, og lav testen igen!
Lad dejen hæve i køleskabet natten over med et fugtigt klæde over (til dobbelt størrelse). Gerne op til 20 timer, men 8-9 timer kan også gøre det.
Om morgenen tages dejen ud af køleskabet, og skæres i 2-3 lige store stykker.
Spænd hver klump dej op ved at folde dejen ind under sig selv (som ved fødselsdagsboller). Overfladen skal være glat, fin og rund. Lad de små boller hvile i en times tid på køkkenbordet.
Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad 2 bageplader stå inde i ovnen og blive varme. Forbered fyldet, imens ovnen bliver klar
Fyld
Kom alle ingredienserne til tomatsovsen i en lille gryde, og lad den stå og simre ved omrøring, imens du klargør resten af fyldet
Skyl babyspinat, og lad det dryppe af i en si. Fjern evt. det sidste vand vha. køkkenrulle
Skær champignon i små tern og riv bøffelmozzarellaen i små stykker, og læg til side
Pizza
Rul de to pizzadeje tyndt ud, eller træk dejen tynd med hænderne, og kom dem over på et stykke bagepapir.
Fordel et tyndt lag tomatsovs på hver pizza, kom en håndfuld babyspinat på hver pizza, og herefter champignon og stykker af bøffelmozzarella. Lad 2-3 cm af pizzaens kant være tomme for fyld, så kanten kan hæve op og blive sprød.
Tag de varme bageplader ud af ovnen, og hiv pizzaerne over på hver sin plade.
Slå 3 æg ud på hver pizza, og fordel seranoskinken
Bag pizzaerne øverst og nederst i ovnen i ca. 7-8 min. Byt evt. plads halvvejs, hvis din ovn ikke bager jævnt.
Lad dine pizzaer køle af på en bagerist i et øjeblik, og nyd dem med friske krydderurter på
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.