½-1tskkardemomme((alt efter hvor glad du er for smagen))
60gflormelis eller rørsukker
1æg
550ghvedemel((varierer, tilsæt lidt af gangen))
½tsksalt
80gblødt smør((i tern))
Fyld
120gsmør
120g rørsukker
2spskkanel
Pensling
1æg
Instruktioner
Dej
Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt kardemomme, flormelis/rørsukker, æg og halvdelen af hvedemelen. Rør ingredienserne sammen til der ingen klumper er, og tilsæt herefter resten af hvedemelet og salt.
Ælt dejen i ca. 7-8 min til den er glat og blank og slipper skålen. Jeg bruger røremaskine på lav hastighed. Hvis du ikke har en røremaskine, så skal smøret tilsættes på dette trin.
Kom smør-ternene i dejen og ælt i yderligere 7-8 min til dejen igen er blank og glat.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i en time under et klæde, og herefter 1 time i køleskabet.
Remonce
Imens dejen hviler røres smør, rørsukker og kanel sammen til en remonce.
Kanelsnurrer
Når dejen er færdighævet vendes den ud på et bord drysset med mel, og rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm.
Smør remoncen ud over dejen, så den er jævnt fordelt (og kommer ud i alle hjørner).
Tag fat i den ene ende af dejen og fold den ind mod midten. Den anden side foldes ind over den første, så der nu er 3 lag dej.
Rul nu dejen ud til 30x30 cm, og skær den i strimler med ca. 2 cm bredde.
Tag fat i en strimmel og sno den godt. Tag den op med den ene hånd, og sno den rundt om din anden hånds pege- og langefinger, og fold enden ned under snurren. Gentag fremgangsmåden ved alle strimler, og sæt løbende snurrerne på en bageplade med bagepapir. Pas på med ikke at klemme så hårdt, at remoncen ryger ud.
Tænd ovnen på 200 grader, og lad dine snurrer hæve under et viskestykke, imens ovnen varmes op.
Når ovnen er varm piskes et æg, og kanelsnurrerne pensles og bages derefter i ovnen i ca. 13-15 min. Hold øje med dem!
Lad dem køle af på en rist og spis dem lune!
Noter
Kanelsnurrer kan fryses. Inden servering skal de tøes de op og lunes i en varm ovn på 200 grader. Alternativt kan du fint varme dem op direkte fra frost, hvis det skal gå hurtigt.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.