bloede-chokoladeboller-klassiske-
Udskriv
4.69 fra 19 stemmer

Bløde chokoladeboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid11 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid26 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 80 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 60 g flormelis
  • 2 æg (1 til dejen og 1 til pensling)
  • 550 g hvedemel
  • 100-125 g grofthakket chokolade (gerne fra køl, så farver det dejen mindre. Du kan bruge både lys og mørk)

Sådan gør du

  • Smelt smøret i en gryde, hæld mælken over, og lad det blive lillefingervarmt
  • Hæld væsken i en (dej)skål og opløs gæren heri.
  • Tilsæt salt, kardemomme, flormelis, (1) æg og mel (tilsæt gerne melet af flere omgange)
  • Ælt dejen blank og smidig. Det er nemmest med en røremaskine, men det er ikke strengt nødvendigt
  • Fold grofthakket mørk chokolade ind i dejen og stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse
  • Kom dejen på et melet bord og del den ud i 12 små klumper
  • Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den får en glat og fin overflade (Dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning). Læg dem i en dyb bradepande med samlingen nedad.
  • Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på 210 grader alm. ovn
  • Pisk et æg sammen i en lille skål og pensl bollerne med æggemassen og drys evt. med perlesukker
  • Bag bollerne i 10-12 min indtil de er gyldne
  • Køl dem af på en bageplade og spis dem lune som de er, eller med smør på