100-125ggrofthakket chokolade((gerne fra køl, så farver det dejen mindre. Du kan bruge både lys og mørk))
Instruktioner
Smelt smøret i en gryde, hæld mælken over, og lad det blive lillefingervarmt
Hæld væsken i en (dej)skål og opløs gæren heri.
Tilsæt salt, kardemomme, flormelis, (1) æg og mel (tilsæt gerne melet af flere omgange)
Ælt dejen blank og smidig. Det er nemmest med en røremaskine, men det er ikke strengt nødvendigt
Fold grofthakket mørk chokolade ind i dejen og stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid med et fugtigt viskestykke over. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse
Kom dejen på et melet bord og del den ud i 12 små klumper
Ælt bollerne ved at folde bollens sider ind under bollen (mod midten på undersiden), så den får en glat og fin overflade (Dette gør, at bollen ikke sprækker ved bagning). Læg dem i en dyb bradepande med samlingen nedad.
Læg et klæde over bollerne og lad dem hæve i yderligere 30 min. Imens tændes ovnen på 210 grader alm. ovn
Pisk et æg sammen i en lille skål og pensl bollerne med æggemassen og drys evt. med perlesukker
Bag bollerne i 10-12 min indtil de er gyldne
Køl dem af på en bageplade og spis dem lune som de er, eller med smør på
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.