Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Risengrød
5
fra
4
stemmer
Servings:
2
personer
Forberedelse
10
minutter
min
Tilberedelse
50
minutter
min
I alt
1
time
t
Ingredienser
Risengrød
1
dl
vand
150
g
grødris*
1
liter
sødmælk
((kan erstattes af letmælk))
¾
tsk
havsalt*
Evt.
lidt
fintrevet citronskal
((giver et ret lækkert modspil til grødens fedme))
Serveringsforslag 1
Kanelsukker
((5 spsk rørsukker, ½ spsk kanel blandet sammen))
Smør
Serveringsforslag 2
Kanelsmør
Æble
Obligatorisk
Rød saftevand on the side
Instruktioner
Læg grødrisene i blød i 1 dl koldt vand i ½ time i en tykbundet gryde (gerne med belægning, så er det nemmere ikke at brænde den på)
Kom mælk ved, og kog grøden op ved svag varme under låg, imens du jævnligt rører i grøden, så den ikke brænder på
Når risene er kogt møre, har bid og grøden er blevet dejlig cremet, tages den af varmen og smages til med salt
Grøden nydes varm med kanelsukker og smør, eller kanelsmør og æble
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?
Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag
@groedgrisen
eller
#groedgrisen
på dine billeder på instagram.