Udskriv
grødopskrifter grød

En lækker havregrød med luksus topping

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 13 minutter
Antal 1 person

Ingredienser

Grøden

  • 2 spsk boghvedekerner
  • 1 dl grovvalsede gryn
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk
  • Et nip salt

Topping

  • 1 lille håndfuld friske bær
  • 1 spsk mandelsmør
  • Lidt bananskiver
  • 1 spsk skyr
  • 10 g mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Aftenen før lægges boghvedekernerne i blød i en bøtte. Bøtten sættes på køl natten over
  2. Om morgenen hældes vandet fra kernerne, og kernene koges til en cremet grød sammen med resten af ingredienserne (start på høj varme, og skru ned på lav, når den koger)
  3. Grøden toppes med friske bær, mandelsmør, banan, skyr og mørk chokolade