Med et piskeris (håndkraft) blandes vand og gær grundigt sammen til gæren er opløst
Tilsæt honning, speltflager, hørfrø og salt. Rør igen
Mel tilsættes lidt efter lidt, så dejen til sidst får en konsistens som en tyk grød
Blandingen sættes på køl natten over (enten med film eller låg over, så fugten holdes inden i skålen)
Om morgenen varmes ovnen op til 225 grader (varmluft)
Bolledejen tages ud af køleskabet, og bollerne placeres på en bageplade. Det er nemmest hvis man gør former dem med to skeer. Efter hver bolle er formet og lagt på bagepladen kan man med fordel dyppe skeerne i en skål med vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne. Drys evt. med lidt mel på bollerne, så de får looket som på billederne
Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 min til de er gyldne og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige
Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.