Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sunde morgenboller fyldt med kerner
5
fra
6
stemmer
Servings:
12
stk
Forberedelse
1
time
t
15
minutter
min
Tilberedelse
12
minutter
min
I alt
1
time
t
27
minutter
min
Ingredienser
25
g
gær
5
dl
vand
((lunt))
50
g
solsikkekerner
2
spsk
hampefrø
2
spsk
græskarkerner
3
spsk
hørfrø
1,5
tsk
groft salt
300
g
hvedemel
120
g
grahamsmel
150
g
fuldkorns speltmel
Evt.
æg og kerner til pynt
Instruktioner
Hæld lunt vand i en stor røreskål og opløs gæren heri med en grydeske
Hæld kernerne ned til vandet, og rør rundt
Tilsæt grahamsmel, hvedemed, groft speltmel og salt af et par omgange, og rør løbende.
Rør dejen grundigt i et par minutter
Lad dejen hæve med et fugtigt viskestykke over sig et lunt sted i en times tid (helst 60-70 min). Den skal hæve ca. til dobbelt størrelse.
Et kvarters tid før dejen er færdighævet, tændes ovnen på 225 grader varmluft.
Dyb 2 skeer i vand, og form bollerne med skeerne uden at røre ved dejen. Kom løbende bollerne over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensel eventuelt bollerne med et sammenpisket æg og drys med kerner/frø.
Bollerne bages i den varme ovn i ca. 12-15 min til de er gyldne og lyder hule, når man banker på dem.
Lad bollerne køle af på en bagerist et øjeblik, inden de spises. På den måde holder de sig sprøde på ydersiden og får tid til at samle sig indvendigt.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?
Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag
@groedgrisen
eller
#groedgrisen
på dine billeder på instagram.