Appelsinkompot med blodappelsin og kanel

5 fra 3 stemmer
Antal: 1 alm. syltetøjsglas
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 4 stk usprøjtede blodappelsiner ((eller alm. appelsiner))
  • 1/2 stk citron
  • 20 g appelsinskræl
  • 1 dl vand
  • 1-1,5 dl sukker ((eller din favorit sukkererstatning))
  • 1/2 tsk kanel
  • Evt. et nip vaniljepulver

Instruktioner

  • Start med at skræl appelsinerne og citronen
  • Vej 20g af appelsinskrællen af, hak det i små stykker og kom det i en lille gryde. Resten af skrællen smides ud.
  • Skær resten af det hvide af appelsinerne og citronen og smid ud.
  • Skær appelsin- og citronfrugtkødet i små tern og kom det i gryden til appelsinskrællen.
  • Kom de resterende ingredienser i gryden og kog blandingen op på middel varme. Start med at brug 1 dl sukker og smag til med sukker, indtil kompotten er så sød, som du kan lide den.
  • Kog kompotten til det meste af vandet er fordampet. Dette tager ca. 20 min. Rør rundt løbende.
  • Kom på skoldede glas og opbevar glasset på køl.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.