Udskriv
5 fra 2 stemmer

Lemon Curd i tre skønne varianter

Tilb. tid10 min
Antal: 2 små glas

Ingredienser

Grundopskrift

  • 3 store (eller 4 små) økologiske citroner
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker (eller din foretrukne sukkererstatning)
  • 30 g smør
  • 3 spsk kondenseret mælk
  • 1/2 tsk vaniljesukker

Variant med appelsin

  • 1 grundopskrift
  • 4 spsk appelsinsaft

Variant med lakrids

  • 1 grundopskrift
  • 1/2 tsk lakrids

Sådan gør du

  • Pres citronerne, og kom saften i en lille gryde sammen med æg og sukker.
  • Rør blandingen sammen med et piskeris på middel varme (det må ikke koge), og pisk konstant.
  • Når blandingen begynder at tykne tilsættes smør, kondenseret mælk og vaniljesukker.
  • Pisk indtil massen har en tyk og cremet konsistens (eller som du foretrækker den), smag den til, og hæld derefter blandingen på et rent og skoldet glas.
  • Opbevar din Lemon Curd i køleskabet.

Noter

Hvis du laver din Lemon Curd i appelsin- eller lakridsvariant, så skal appelsinsaft/lakrids blandes i efter lemon curden er færdig, men inden den hældes på glas.