2spskæblecidereddike((kan udelades, men giver en god smag!))
Instruktioner
Forberedelse
Start med at opløs gær i kærnemælk og vand ved brug af en røremaskine.
Når gæren er opløst røres de resterende ingredienser i på lav styrke.
Når dejen har samlet sig, skrues maskinen op på maksimum styrke, og dejen æltes i 15-20 min. Dejen skal æltes indtil den slipper skålen. Det er meningen, at dejen er tynd. Det kan virke som en evighed, men det er ventetiden værd, trust me!
Dejen skal hæve på køl natten over (i en skål dækket med et viskestykke), men meget gerne et døgns tid. Et døgns hævning giver det bedste resultat.
Bagning
Varm din ovn op til 250 grader med en bageplade placeret i midten af ovnen.
Imens ovnen varmer former du brødene. Dette gøres ved (forsigtigt ved brug af en bageskraber med mel på) at komme dejen ned på et bord dækket af et tyndt lag mel.
Start med at dele dej-klumpen i to ved brug af bageskraberen.
Bageskraberen skal altid have mel på sig, så den ikke klistrer til dejen. Form dine brød ved at skubbe dejen und under sig selv med bageskraberen, indtil brødene har den form, du godt kan lide. Næste gang tror jeg, at jeg laver mine runde! Vær hele tiden forsigtig med IKKE at ødelægge luftboblerne i dejen. Forsigtighed er nøglen til et godt resultat!
Brødene lægges på en bageplade med bagepapir.
Når ovnen er varm, skubbes bagepapiret med brødene på fra den ene bageplade over til den varme i ovnen, og brødene bages i 10 min.
Når brødene har bagt i 10 min skrues ovnen ned til 220 grader, og de bages færdigt, til de er mørkt gyldne og lyder hule, når man banker på dem. Dette tager ca. 15-20 min.
Når brødet er færdigt, skal det køles af et par minutter på en rist, inden du skærer i det.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.