En sød galette med bær smager helt fantastisk. Den er sød, syrlig, sprød og er god på brunchbordet eller som en sommerlig dessert. Find opskriften her.
500gfriske blandede bær(50g hindbær, 50 g brombær, 400 g jordbær)
3spskrørsukker
Saften fra1/2 citron
Servering
Creme fraiche
Instruktioner
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt smør og æg, og saml til en fast dej.
Sæt dejen i køleskabet i en times tid.
Efter 30 min tændes ovnen på 180 grader alm. ovn.
Efter 50 minutter (10 minutter inden dejen er klar), ordnes bærfyldet.
Skyl bærene, og kom dem i en si, så de drypper helt af. Skær jordbær og brombær i grove tern (på størrelse med et hindbær), og kom i en skål sammen med hindbærene. Bland dem grundigt med rørsukker og citronsaft, og lad blandingen trække i 10 min. Hæld derefter al væsken fra bærene, og sæt skålen til side.
Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud i en cirkel af ca. 1/2 cm tykkelse.
Kom bærfyldet i midten af cirklen med ca. 3-4 cm ud til kanten, og fold kanterne ind over bærfyldet. Vær forsigtig og luk den godt sammen i kantens bund, så saften fra bærene ikke flyder for meget ud under bagning. Pensl evt. med mælk eller æg.
Bag galetten i ca. 40-45 min til den er gylden og sprød.
Lad den stå et øjeblik inden servering, så den får lov at samle sig, og saften ikke flyder for meget. Server lun med creme fraiche til.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.