Kom bær i en lille gryde sammen med rørsukker og vand. Hak jordbærene en smule i stykker, rør det hele sammen, og lad blandingen trække i 15-30 min.
Kog blandingen op i ca. 5 min., til alle bærene er bløde, men så jordbærene stadig har bid.
Bland maizena med lidt vand og tilsæt grøden under omrøring. Lad grøden småkoge på middel-lav varme i 2 min mere, og tag den af varmen. Lad grøden køle helt af. Opbevares på køl.
Kerneknas
Kom alle ingredienserne til kerneknasen på en pande på nær smøren og rist til kernerne er gyldne. Tilsæt smøren og rist til smøren er HELT væk, og havregrynene også har fået en gylden farve.
Servering til dessert
Server den kolde rød grød med kold fløde!
Servering til morgenmad
Bland skyr og fløde sammen og top med rød grød og kerneknas!
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.