Prøv verdens bedste æltefrie grydebrød. Brødet er rustikt, saftigt og super sprødt. Det er nemt og hurtigt at lave, og smager fantastisk lunt med smør på.
250gfuldkornsmel((fuldkornshvedemel, groft ølandshvedemel eller lign.))
1spskgroft salt((15 g))
Instruktioner
Om aftenen
Opløs gær i vand, øl og honning, og tilsæt mel og groft salt. Rør dejen grundigt sammen.
Kom et fugtigt viskestykker over skålen og sæt den på køl natten over.
Om morgenen
Sæt støbejernsgryden i ovnen, og tænd den på 250 grader varmluft.
Når ovnen og gryden er gennemvarm (efter en halv times tid), tages gryden ud af ovnen og der drysses med mel i bunden.
Kom dejen i den varme gryde, og læg låget på med det samme.
Sæt gryden i ovnen med låget på og bag det i 30 min.
Efter de 30 min tages låget af, skrues evt. lidt ned for varmen, og brødet bages yderligere i ca. 10-15 min til det er mørkt gyldent.
Når brødet er færdigt, sprødt og lyder hult, når du banker på det, vendes det ud af gryden på en bagerist.
Lad brødet køle af inden du skærer i det.
Noter
Du kan med fordel røre alle brødets ingredienser sammen på nær salt, og vente med at tilføje det efter en times tid, hvor den sammenrørte dej har stået på køkkenbordet. Dette er ikke nødvendigt, men giver et godt resultat.
Hvis du ønsker et helt rundt brød, kan du komme dejen i en hævekurv beklædt med et hør-viskestykke og mel enten når den skal i køleskabet, eller om morgenen når den er hævet og ovnen varmes op.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.