Etnipkanel, kardemomme og vaniljepulver((alt efter præference. Jeg er mest til lidt for lidt, end lidt for meget, så blommerne stadig er i fokus))
Grød
2dlgrovvalsede gryn
2dlvand
2dlrismælk((gør den super cremet. Kan erstattes med alm. mælk))
Etnipsalt
Topping
2spskskyr eller fraiche
En lillehåndfuld pekannødder
Instruktioner
Varm ovnen op til 180 grader.
Opalblommer halveres, stenen fjernes og de kommes i et ovnfast fad sammen med zero gold, citronsaft og krydderier.
Blommerne bages i ovnen i 20-25 min, til de er møre.
Imens blommerne er i ovnen hakkes pekannødder groft, og grødens ingredienser kommes i en gryde og koges op. Det passer godt, hvis grøden sættes over, når blommerne har været i ovnen i 15-20 min. Husk at rør rundt i grøden løbende.
Top den færdige grød med pekannødder, skyr og de bagte blommer
Tip: blommerne er lige så gode efter en tur på køl, så lav gerne en stor portion og brug dem som topping i flere dage.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.