Opløs gæren i vand sammen med honning, og tilsæt frø, kerner og revet gulerod
Tilsæt mel, og til sidst saltet, og rør dejen grundigt sammen, til dejen har en konsistens som en tyk grød
Blandingen sættes på køl natten over 8-12 timer. Enten med et vådt viskestykke, film eller låg over, så fugten holdes inden i skålen.
Om morgenen
Ovnen tændes og varmes op til 225 grader (varmluft).
Bolledejen tages ud af køleskabet, bollerne formes og placeres på en bageplade vha. 2 skeer. Det er nemmest hvis man efter hver bolle dypper skeerne i vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne.
Bland kerneblandingen, pensl bollerne med æg, og drys med et generøst lag kerner på hver bolle.
Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 min til de er gyldne og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.