Smag tilmedappelsinskal((jeg brugte ca. ¼ appelsin))
Evt.Grofthakkede mandler/hasselnødder
Instruktioner
Dej
Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt kardemomme, flormelis/rørsukker, æg og halvdelen af hvedemelen. Rør ingredienserne sammen til der ingen klumper er, og tilsæt herefter resten af hvedemelet og salt.
Ælt dejen i ca. 7-8 min til den er glat og blank og slipper skålen. Jeg bruger røremaskine på lav hastighed. Hvis du ikke har en røremaskine, så skal smøret tilsættes på dette trin.
Kom smør-ternene i dejen og ælt i yderligere 7-8 min til dejen igen er blank og glat.
Sæt dejen til hævning et lunt sted i en time under et klæde, og herefter 1 time i køleskabet.
Remonce
Imens dejen hviler røres smør, rørsukker og kanel sammen til en remonce.
Snurrer
Når dejen er færdighævet vendes den ud på et bord drysset med mel, og rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm.
Smør remoncen ud over dejen, så den er jævnt fordelt (og kommer ud i alle hjørner).
Tag fat i den ene ende af dejen og fold den ind mod midten. Den anden side foldes ind over den første, så der nu er 3 lag dej.
Rul nu dejen ud til 30x30 cm, og skær den i strimler med ca. 2 cm bredde.
Tag fat i en strimmel og sno den godt. Tag den op med den ene hånd, og sno den rundt om din anden hånds pege- og langefinger, og fold enden ned under snurren. Gentag fremgangsmåden ved alle strimler, og sæt løbende snurrerne på en bageplade med bagepapir. Pas på med ikke at klemme så hårdt, at remoncen ryger ud.
Tænd ovnen på 200 grader, og lad dine snurrer hæve under et viskestykke, imens ovnen varmes op.
Når ovnen er varm piskes et æg, og kanelsnurrerne pensles og bages derefter i ovnen i ca. 13-15 min. Hold øje med dem!
Lad dem køle af på en rist og spis dem lune!
Noter
Kanelsnurrer kan fryses. Når de skal spises, tages de op frosne, smækkes i en opvarmet ovn på 200 grader og bages til de er lune.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.