Sigt bagepulver ned til melet, og kom de resterende ingredienserne til dejen (på nær kærnemælk) i en foodprocessor, og kør indtil massen er blandet, men der stadig er små klumper af smør
Kom kærnemælk i, og vend forsigtigt alle ingredienserne sammen med hænderne, indtil massen er sammenhængende, men løs.
Hak den mørke chokolade groft, og vend den forsigtigt i dejen med hænderne
Drys mel på et bord og rul rejen ud, så den er ca. 2 cm tyk
Fold ⅓ af dejen ind mod midten, og derefter den anden tredjedel ind over den første, så du har en dej med 3 lag
Rul dejen ud til den igen er 2 cm tyk, og gentag foldningen et par gange. Evt. drys mel på bordet løbende, så dejen ikke klistrer til bordpladen.
Varm ovnen op på 220 grader varmluft, og sæt dejen i køleskabet imens.
Når ovnen er varm rulles dejen ud til 2 cm tykkelse en sidste gang, og sconsene stikkes ud i ønsket størrelse. Jeg brugte et lille glas.
Kom sconesene over på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl dem med æg.
Bag sconesene ved 220 grader varmluft næst-nederst i ovnen i 7-8 minutter til de er gyldne.
Lad dem køle på en bageplade, imens du laver din glasur.
Kaffe-glasur
Imens sconesene køler ned, brygges et espresso-shot.
Lad det køle en smule, og bland det herefter sammen med de resterende ingredienser.
Fordel glasuren på de kolde scones, og nyd dem sammen med en god kop kaffe.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.