Evt.et par spsk surdej((som er fodret, aktiv og klar til bagning) (kan udelades))
¼tskkardemomme((kan udelades))
1lilleæg
20grørsukker
200ghvedemel
80gfuldkorns hvedemel
⅓ tsk havsalt
40gblødt smør((i tern))
Fyld
130gsmør
130gbrun farin
30gsirup
½ tskkanel((kan udelades))
Evt.drys med lidt brun farin inden bagning
Evt. ekstra topping, hvis man er til det
Slik
Marcipanbånd
Flødeskum
Instruktioner
Aftenen før
Opløs gæren i surdej og mælk
Tilføj de resterende ingredienser, og rør dem sammen på lav hastighed
Ælt dejen ved middel hastighed i 5 min. Tilføj smør, og ælt videre i ca. 10 min til dejen er glat og smidig
Kom dejen i en bøtte, beklæd den med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve natten over i køleskabet
Om morgenen
Tænd ovnen på 180 grader, og lad dejen stå og temperere på køkkenbordet, imens du laver fyldet
Smelt og rør ingredienserne til fyldet sammen på middel varme. Lad det koge op kort, og lad det køle et øjeblik imens du forbereder dejen.
Kom dejen i en rund form med en diameter på 27 cm. Gør dine fingre våde, og pres/træk forsigtigt dejen helt ud til kanterne, og brug dine fingre til at lave fordybningerne i dejen (ikke hele vejen igennem). Kom fyldet på, lav fordybninger samme steder igen, og sæt dejen til hævning i ca. 20 min imens ovnen bliver varm
Bag brunsvigeren i ca. 15 min på 180 grader alm. ovn.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.