Skræl pærerne, fjern det nederste af kernehuset. Lad evt. stilkene blive på, hvis du skal bruge dem dekorativt.
Kom alle ingredienserne i en gryde med vand, og varm indholdet op på middel varme under et låg.
Lad det simre i ca. 20 min, indtil pærerne er møre. Husk at vend pærerne løbende.
Når pærerne er færdige og fine lilla i farven tages de op og skyldes med vand for overskydende hyldebær.
Si hyldebærene fra, og hæld lagen i en bøtte sammen med pærerne
Pærerne opbevares i lagen i en bøtte på køl. Når de skal bruges tages de ud, skæres i stykker og serveres ovenpå grød eller som dessert ledsaget af en god vaniljeis
Noter
Godt råd: spis aldrig rå hyldebær. Det kan man blive syg af.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.