1dåsekondenseret mælk((kan købes i de fleste supermarkeder))
Idéer til varianter af karamellen
Revet frisk ingefær
Peanutbutter*((50/50))
Havsalt*
Instruktioner
Sæt en gryde med vand til at koge. Vandmængden skal være nok til at dåsen er helt dækket, det er vigtigt.
Pil etiketten af dåsen, og læg den ned i gryden, når vandet koger. Vær opmærksom på, at dåsen skal være dækket.
Læg låg på gryden, skru ned på lav varme, så vandet simrer.
Kog dåsen i 2,5-3 timer. 3 timer, hvis du vil have karamellen som på billedet, og mindre, hvis du vil have den mere flydende.
Tag dåsen op af gryden og lad den køle af inden den åbnes.
Når den åbnes skal den røres grundigt inden brug. Karamellen er god i sig selv, men bliver endnu bedre ved at røre frisk revet ingefær, peanutbutter eller havsalt i. Kombinationen af alle tre er også godt! Prøv dig frem med mængderne ift. hvad du godt kan lide.
Noter
Den kan holde sig i en beholder med tæt omsluttende låg i køleskabet i ca 2-4 uger.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.